Pátek 27. listopadu 2015 v 19.00 hodin
Restaurace a penzion Františkův dvůr v Klokočově
(VYPRODÁNO)
Sobota 28. listopadu 2015 v 19.00 hodin
Hospůdka "NA KONCI SVĚTA" ve Vítovce
(VYPRODÁNO)
Mára Holeček se letos znovu pokusil o novou cestu na Gashebrum I, tentokrát s Tomášem Petrečkem. Ani tentokrát to nevyšlo. Dozvíte se, co je to za tajemnou sílu, která mu ani potřetí nedovolila novou cestu vylézt a jak to ovlivní Márovy budoucí plány s Gasebrumem.
Letošní rok dozrál čas na rekapitulaci, ani ne, že bych měl chuť končit, či uzavírat svoji lezeckou pouť. Zcela určitě nikoliv. Opačně stála postavena otázka, co dál? První krok spočíval v tom projít archivem filmových dokumentů včetně deníčků z výprav. Zajímavé bylo, kolik vybaflo vzpomínek a kolik jsem již z toho v průběhu let zapomněl. Díky tomu vznikla rekapitulace mých filmových dokumentů, odvysílaná telkou a knížka České Himálajské dobrodružství II. s podtitulem Zápisky Marouška blázna. Druhý krok byl již lehký a odražen v jasné odpovědi. Stále mne to baví, zbývá ještě dost sil s chutí realizovat si další životní dobrodružství. Takže hurá na ně!
Co letos uvidíte na přednášce? Obrazovou podobu knížky, čili rekapitulace 25 expedic od fotek po filmové výškrabky. A samo sebou i záběry včetně potlachu z letní expedice, kterou, již mohu směle označit za "genezi" pokusů o prvovýstup na Gasherbrum I.
Po přednášce prodej nové knihy Marka Holečka České Himálajské dobrodružství II.
Hospůdka „NA KONCI SVĚTA“
Pěkně pečený bůček po studenu s chlebem máznutým silnou vrstvou výpeku.
Na čepu Pivovar CHOMOUT (http://www.pivochomout.cz/).
DESÍTKA
Spodně kvašené světlé výčepní pivo
10,4° • 3,4% obj.alk.
Desítka má být hořká a má zahnat žízeň. Používáme tři druhy sladu a dva druhy českých chmelů. Společně vytvářejí krásnou kombinaci svěžího, ale hutného těla a hořkosti, která pobízí k dalšímu napití.
SINGLE HOP ALE: RAKAU
Svrchně kvašený světlý speciál
13° • 5,1% obj.alk.
Chmelem Rakau pokračujeme v novozélandské jízdě a zároveň uzavíráme naši letošní jednochmelovou sérii. Rakau byl poprvé vyšlechtěn v roce 1983 jako součást státního novozélandského programu a znovu uveden na trh v roce 2007. Vůně a chuť vás provedou ovocnou zahradou v čase, kdy dozrávají meruňky a broskve. Hořkost je příjemná a skvěle doplňuje, ale nijak neválcuje, sladké ovoce. Moc příjemné pití.
Restaurace a penzion Františkův dvůr
Variace tataráku (losos/hovězí)
Jehněčí ragú s knedlíkem
Jehněčí kolínko se špenátem a brambory
Steak z vyzrálé svíčkové s opékanými bylinkovými brambory
Kuřecí supreme s fazolkami se slaninou a šťouchaným bramborem
Na čepu Pivovar Panský mlýn (http://www.rybibastaopava.cz/).
GRIZZLY
Český světlý ležák
12,7°• 4,7% obj.alk.
Nástup sladový, lehce nasládlý, chuťově plnější. Říz střední až mírně nižší. Následuje chmelová hořkost o úrovni sotva střední. Střed sladový, středně dlouhý dojezd o odeznívání sladu, chmel vnímatelný jen nepatrně. Pitelnost velmi dobrá.
Vstupné: 150,- Kč
Vzhledem k omezené kapacitě vás prosím o rezervace na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..